Hesaplama Tabloları
Maliye
Sosyal Güvenlik Kurumu
Diğer Gerekli Linkler
Hakkımızda
sk_
  • Sinan Korel, İzmir doğumludur. İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdikden sonra mesleğe ilk adımını atmıştır.9 Eylül Üniversitesi Maliye Bölümünü bitirip kısa dönem askerlik süresinden sonra S.M.Mali Müşavir ruhsatını almış ve kendi ofisini açmıştır.28 yıldır fiilen mesleğin içinde olup bu süre içinde kazandığı bilgi ve tecrübeyle günümüze kadar SMMM unvanı ile muhasebe, inşaat muhasebesi, finans, iş hukuku, ticaret hukuku alanında şirket kuruluşları ve örgütlenme, tasfiye, devir, bölünme, sermaye artırımı türü uygulama ve
  •                                                                                                                                                                     işlemleri ile vergi, sosyal güvenlik ve iş hukuku danışmanlığı, şirketlerin iç ve dış denetim işlemleri, ihracat ve yatırım teşvik danışmanlığı, kapasite raporu, imalatçı belgesi ve sanayi sicil belgesi türü belgelerin alınması işlemlerini bilgili, deneyimli personeller ile yürütmeye devam etmektedir.

     

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Hakkında

Mali Müşavirlik müessesesi ülkemizde öteden beri var olagelmiştir. Meslek mensupları 1989 yılına kadar örgütsüz bir şekilde faaliyetlerini sürdürmüşlerdir. 1989 yılında 3568 sayılı Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte mali müşavirlik mesleği yeniden tanımlanmış ve yasal bir temele oturtulmuştur. Bu yasa işletmelerde faaliyetlerin ve işlemlerin sağlıklı ve güvenilir bir şekilde işleyişini sağlamak, faaliyet sonuçlarını ilgili mevzuat çerçevesinde denetlemeye, değerlendirmeye tabi tutarak gerçek durumu ilgililerin ve resmî mercilerin istifadesine tarafsız bir şekilde sunmak ve yüksek meslekî standartları gerçekleştirmek üzere, "Serbest Muhasebeci Malî Müşavirlik" ve "Yeminli Malî Müşavirlik" meslekleri ve hizmetleri ile birlikte meslek mensupları üç kademeye ayrılmış, (Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir) her birinin yapacağı işler yasa, tebliğ ve yönetmeliklerle düzenlenmiştir.

Ayrıca mesleğimizle ilgili olarak 24.06.1994 tarihinde 213 Sayılı Vergi Usul Kanunun da yapılan bir değişiklikle getirilen Mükerrer Madde 227 ile (Maliye Bakanlığı)

  1. Vergi beyannamelerinin 3568 sayılı Kanuna göre yetki almış serbest muhasebeci, serbest muhasebeci malî müşavir veya yeminli malî müşavirler tarafından da imzalanması mecburiyetini getirmeye, bu mecburiyeti beyanname çeşitleri, mükellef grupları ve faaliyet konuları itibariyle ayrı ayrı uygulatmaya,
  2. Vergi kanunlarında yer alan muafiyet, istisna, yeniden değerleme, zarar mahsubu ve benzeri hükümlerden yararlanılmasını Maliye Bakanlığınca belirlenen şartlara uygun olarak yeminli malî müşavirlerce düzenlenmiş tasdik raporu ibraz edilmesi şartına bağlamaya,

Bu uygulamalara ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.

Yukarıdaki fıkra hükümlerine göre beyannameyi imzalayan veya tasdik raporunu düzenleyen meslek mensupları, imzaladıkları beyannamelerde veya düzenledikleri tasdik raporlarında yer alan bilgilerin defter kayıtlarına ve bu kayıtların dayanağını teşkil eden belgelere uygun olmamasından dolayı ortaya çıkan vergi ziyaına bağlı olarak salınacak vergi, ceza, gecikme faizlerinden mükellefle birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu tutulurlar.

2 numaralı bent hükmüne göre yararlanılması yeminli malî müşavirlerce düzenlenmiş tasdik raporu ibrazı şartına bağlanan konularda,tasdik raporunu zamanında ibraz etmeyen mükellefler tasdike konu hakdan yararlanamazlar. Ancak, Maliye Bakanlığı tasdik raporlarının ibraz süresini iki aya kadar uzatmaya yetkilidir.

(4108 sayılı Kanunun 5'inci maddesiyle eklenen fıkra) 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine tabi olan Kamu İktisadi Teşebbüsleri ile bunlara ait müesseseler hakkında bu madde hükümleri uygulanmaz.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Hizmetlerinin Ücreti

Mali Müşavirlerin yaptıkları inceleme, denetim ve tasdik hizmetleri ile diğer hizmetlerden alacağı ücretler her yıl Maliye Bakanlığı tarafından belirlenerek Resmi Gazetede yayınlanmaktadır.

Tebliğ ile belirlenen ücretlerin altında ücret alınması yasal olarak mümkün bulunmamaktadır.

Mali Takvim
Mukteza Ve Özelgeler
Pratik Bilgiler